Jos pidät kesäkurpitsasta, rakastat varmasti tätä kastiketta.
Resepti on hyvin yksinkertainen ja kesäkurpitsa on valmis yhdessä tai kahdessa!
Löysimme tämän reseptin sinulle youtubesta.
Tarvitsemme:
2 kg kesäkurpitsaa (noin 6 keskikokoista palaa).
350 g sipulia.
280 g porkkanoita.
600 g paprikaa (5 kpl).
2 kg tomaatteja.
mausteita maun mukaan.
150 ml öljyä.
2 rkl suolaa.
200 g sokeria.
100 ml etikkaa (9 %).
1 valkosipulin pää.
10 – 15 mustapippuria.
Menettelytapa:
1.Jauha kaikki vihannekset paitsi kesäkurpitsa lihamyllyllä.
2.Leikkaa kesäkurpitsa hyvin pieniksi kuutioiksi.
3.Laita jauhetut vihannekset isompaan kattilaan.
Lisää sokeri, mustapippuri, öljy ja suola.
4.Sekoita, laita liedelle.
Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kesäkurpitsa, sekoita.
Odota jälleen, kunnes seos alkaa kiehua.
5.Keitä seosta sitten miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
VINKKI:
Maista seosta tämän ajan kuluttua.
Voit lisätä suolaa tai sokeria tarpeen mukaan.
6.Lopuksi kaada etikka joukkoon.
Sekoita, ota pois lämmöstä.
Jaa steriloituihin purkkeihin.
7.Sulje purkit tiiviisti ja peitä lämpimällä peitteellä, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet.
8.Säilytä huoneenlämmössä ja käytä liharuokien, pastan tai muiden ruokien valmistukseen.
Toivotamme sinulle hyvää makua! :-).
Video-ohjeet: