Ihoa tehokkaasti ravitsevassa ja ihonhoidosta hyötyvässä ruokavaliossa kannattaa panostaa sesongin tuotteisiin.Kaalia muistuttavat vihannekset eivät saisi puuttua kesälautaseltasi.Kaali sisältää erityisen runsaasti arvokkaita ainesosia, jotka auttavat torjumaan ikääntymisen merkkejä.
Kohlrabi terveelle iholle.Auttaa ryppyihin ja värimuutoksiin
Kun kyse on ihon terveellisestä hoidosta, yksi ainesosa kohlrabi on korvaamaton.Kohlrabin korkea C-vitamiinipitoisuus tukee immuunijärjestelmää, nopeuttaa rasva- ja kolesteroliaineenvaihduntaa, mutta siinä on muutakin.
Antioksidanttisten ominaisuuksiensa lisäksi C-vitamiini osallistuu kollageenin synteesiin ja on hyödyksi ihon värimuutosten poistamisessa, joita esiintyy usein ei-toivottujen ihomuutosten yhteydessä.
Callebautista löytyy myös:.
Kelerab on vähäkalorinen. 100 grammaa raakaa vihannesta antaa meille alle 30 kcal.Lisäksi kohlrabilla on matala glykeeminen indeksi eikä se aiheuta allergioita.Se on siis turvallinen vihannes, jota voi syödä missä iässä tahansa.Ainoastaan maksaruokavaliota noudattavien kannattaa varoa määrää ruokalistalla – se voi aiheuttaa turvotusta.
Callebautin kausi.Älä unohda lehtiä
Kohlrabi on kaalin kaltainen vihannes.Tämä tarkoittaa, että sen lehdet ovat syötäviä.Kaalirabi ei ole pelkkä juuri.Sen lehtiä ei tarvitse kuoria ja heittää pois.Keittiössä niistä voi olla hyötyä: keiton tai salaatin ainesosana, mutta voit laittaa niitä myös voileivän päälle aivan yhtä hyvin.
Miksi syödä kaalinlehtiä? Ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia, ja tämä, kuten tiedämme, auttaa torjumaan ihon epätäydellisyyksiä.Lisäksi kaalinlehdet sisältävät klorofylliä, joka puhdistaa elimistöä myrkyistä ja jolla on myös tulehdusta ehkäisevä vaikutus ihoomme.
Kohlrabi vuonna 2024: hinnat kaupoissa
Kohlrabi on yleisesti saatavilla supermarketeissa ja marketeissa kappaletavarana.Yksittäinen kaalirabi maksaa koosta riippuen yleensä 1-2 euroa.
Tämä vihannes sopii erinomaisesti raakana naposteltavaksi välipalaksi.Voit piristää sitä tarjoilemalla sen dipin kanssa, mieluiten luonnonjogurttipohjaisen.Kohlrabi sopii myös ruoanlaittoon.Laita se kiehuvaan veteen, jossa on ripaus sokeria ja suolaa, ja keitä noin 20 minuuttia.
Kaalibista voi valmistaa myös sipsejä, kermakeittoja, salaatteja tai säilykkeitä.Se on herkullista missä tahansa muodossa, ja voit vapaasti kokeilla tarjoiluehdotuksia.