KotiVinkkejä kotiinLaita tämä hedelmä tomaattien viereen, niin ne kypsyvät kauniisti

Laita tämä hedelmä tomaattien viereen, niin ne kypsyvät kauniisti

Kun tomaatit pensaissa alkavat alustavasti vihertää, puutarhurit odottavat innokkaasti ensimmäistä satoa.Joskus he eivät malta odottaa niin paljon, että tarttuvat kastelukannuun ja etsivät keinoja nopeuttaa vihannesten kypsymistä.Mitä voidaan tehdä, jotta vihreät tomaatit kypsyisivät nopeammin? Yksi vähäpätöinenkin tapa auttaa.

Kotona kasvatetut, punaiset ja herkulliset, ne ovat puutarhurin unelma.Mutta ne voivat olla oikukkaita ja aiheuttaa joskus ongelmia.Puskissa jo hiljalleen punertavat tomaatit odottavat tämän vuoden ensimmäistä satoa.Jotkut puutarhurit nauttivat jo mausta, kun taas toiset katselevat vielä vihreitä vihanneksia pelokkaina.Silloin on järkevää ryhtyä töihin.

Miksi tomaatit pensaissa eivät ole kypsymässä? Tässä on syy

Vesi, ravinteet ja aurinko – nämä ovat avaintekijöitä tomaattien menestyksekkääseen kasvattamiseen.Tähän on lisättävä toinenkin näkökohta, jonka maanomistajat joskus unohtavat – ilma.Tämä johtuu siitä, että kauden huipulla, kun tomaatit saavuttavat maksimikokonsa, ne ovat tiheitä ja reheviä.Silloin niihin kannattaa kiinnittää hieman enemmän huomiota.

Vaikka riittävät lehdet auttavat kasvia säilyttämään kosteutta maaperässä, lehtien alaosat tai jopa kokonaiset oksat tulisi poistaa.Tämä parantaa ilmanvaihtoa pensaan alaosissa, jolloin ylimääräinen kosteus haihtuu ja kasvi saa tasaisesti auringonvaloa.

Millä kastella tomaatteja, jotta ne kypsyisivät nopeammin Huomioi

Lehtien alaosien poistamisella on toinen, ylimääräinen etu.Tämä johtuu siitä, että vihreiden lehtien säännöllinen leikkaaminen antaa kasville mahdollisuuden jakaa ravinteet muihin tärkeisiin tarkoituksiin – ensisijaisesti myös hedelmien muodostamiseen ja kypsymisen edistämiseen.

Kun otat kastelukannun, muista, että pensaiden alle menevän veden on oltava lämmintä ja kuivattua.On tärkeää, että tomaatit pitävät kevyestä kastelusta suoraan pensaan alle.Ne eivät kärsi lehtien vettymisestä.Liika vesi vaikuttaa niihin myös haitallisesti.Liika kastelu voi viivästyttää tomaattien kypsymisprosessia.Jos siis vihannekset pensaassa ovat vielä vihreitä, vettä voi olla liikaa.

Muuten on syytä muistaa, että mikään ei edistä kasvien kasvua niin kuin puutarhurin valpas silmä, joka tarkkailee jatkuvasti hyönteisten tai tautien varalta.

Miten tomaatit saadaan kypsymään? Triviaali menetelmä

Jotkut puutarhurit eivät kuitenkaan malta odottaa, että pääsevät maistamaan omia, kotona kasvatettuja tomaattejaan niin, että he nyppivät vielä kypsymättömiä tomaatteja pensaasta ja antavat niiden punertaa kotona.Jälleen kerran kannattaa kuitenkin pitää mielessä muutama tärkeä sääntö.

Ensinnäkin, poimi pensaasta vain vihanneksia, jotka ovat jo alkaneet muuttua hieman punaisiksi – ja jotka siten osoittavat, että kypsymisprosessi on jo alkanut.Jos ne ovat täysin vihreitä, niiden on pysyttävä siinä jonkin aikaa.Lisäksi on suositeltavaa laittaa ne ikkunalaudalle, mutta välttää suoraa auringonvaloa.

Tomaattien kypsymistä voi nopeuttaa myös yhdellä triviaalilla tavalla.Aseta ja säilytä vihannekset yksinkertaisesti banaanien tai omenoiden läheisyyteen, jotka tuottavat etyleeniä, kaasua, joka nopeuttaa kypsymistä.Tomaatit kypsyvät myös nopeammin punaisessa ympäristössä – esimerkiksi varastoituna punaisessa kangaskassissa.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit