KotiVinkkejä kotiinPilko hienoksi, peitä vedellä ja laita sivuun muutamaksi tunniksi.Kasteltu pilea saa kauniin...

Pilko hienoksi, peitä vedellä ja laita sivuun muutamaksi tunniksi.Kasteltu pilea saa kauniin vihreän värin

17. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/Pilea peperomioides ).

Maassamme innokkaasti viljelty Pilea on tullut maahan Kiinasta ja Vietnamista.Kasvi vaatii vain vähän huomiota, joten se sopii niin kiireisille ihmisille kuin huonekasvien kanssa vasta aloittelevillekin.Jotta pilea saisi parhaat mahdolliset olosuhteet, kannattaa tuntea muutama perusvaatimus.Miten kasvia hoidetaan, jotta se näyttää hyvältä ja tuottaa mehevän vihreitä lehtiä.

Miten pileaa hoidetaan?

Pienet, voimakkaan vihreät ja pyöreät lehdet ovat pilean varren kasvin ominaispiirre.Sirotun näköinen kasvi oli ennen useimmiten ylpeänä esillä isovanhempien asunnossa.Tänään annat sen mielellään ystäville ja tuttaville, jotka aloittavat elämänsä uudessa asunnossa. Pilea peperomioidesia pidetään kasvina, joka tuo onnea ja vaurautta ilman, että se vaatii liiallista hoitoa.

Kasvi viihtyy lähes missä tahansa kasvualustassa.Jos et tiedä, minkä valitsisit, valitse yleiskäyttöinen huonekasvien ruukkumulta.Muista kuitenkin luoda salaojituskerros ennen kuin istutat kasvin ruukkuun Tee se sorasta tai kevytsorasta.Pilea on ilahduttavaa katseltavaa, jos huolehdit oikeasta lämpötilasta.Tavallinen huoneenlämpö riittää sille yleensä , mutta se ei pidä siitä, että lämpötila laskee alle 16 asteen. Pilea kasvatetaan mieluiten valoisassa paikassa, jossa se saa voimakasta hajallaan olevaa auringonvaloa.Sitä ei kannata sijoittaa aurinkoiselle ikkunalaudalle.On paljon parempi sijoittaa se lipastolle tai pöydälle ikkunan lähelle.

Millä lannoittaa kukka?

Pilea pitää lannoituksesta , mutta se on hyvin herkkä liian voimakkaille toimenpiteille tai huonosti mukautetuille annoksille.Jos et halua vahingoittaa sitä, luota kotitekoisiin lannoitteisiin. Mistä on parasta tehdä pilean ruokaa? Makeat banaanijätteet, erityisesti kuoret, jotka yleensä päätyvät roskiin tai kompostiin, toimivat erinomaisesti.Kypsässä banaanissa on runsaasti ravinteita, jotka vahvistavat kasvia sisältäpäin, mahdollistavat sen paremman kasvun ja huolehtivat sen virheettömästä ulkonäöstä.

Miten valmistat yksinkertaisen lannoitteen pilealle? Aloita keräämällä muutama banaanin kuori ja leikkaamalla ne sitten pieniksi paloiksi. Laita ne puhtaaseen astiaan ja kaada päälle suodatettua ja tislattua vettä. Lopuksi ruuvaa koko juttu yhteen ja anna seistä yön yli.Seuraavana päivänä siivilöi seos ja aloita kaataminen.Muista kuitenkin olla liioittelematta.Sinun tarvitsee kastella kasa vain kerran viikossa.

Miten valmistat hiivakeittoa paalun kastelua varten?

Ravinteita täynnä oleva kotitekoinen cocktail on jotain, joka kannustaa pilean kotikasvatukseen.Oikein koostettu seos varmistaa, että kasvi kehittää vahvan juuriston, ja se myös tekee vaikutuksen monien vuosien ajan lehtien rehevän vihreällä värillä.Keittoa valmistettaessa ei kuitenkaan saa käyttää satunnaisia ainesosia.Puutarhurit paljastavat meille ravinteiden salaisuuden, joka riittää meille:

  • ½ teelusikallista sokeria,.
  • ½ teelusikallista kuivahiivaa,.
  • ½ litraa lämmintä vettä.
  • Valmistaminen on hyvin yksinkertaista .Kaada ilmoitettu määrä vettä kulhoon, lisää hiiva ja sokeri ja sekoita kaikki huolellisesti.Seuraava vaihe on antaa ainesten käydä noin 6 tuntia.Tämän ajan kuluttua hoitoaine on valmis eikä sitä tarvitse laimentaa. Asiantuntijat suosittelevat, että hoitoa käytetään kerran kuukaudessa välttäen kosketusta lehtien kanssa.On parasta kastella kasvi suoraan kasvualustaan. Tällä tavoin annat kalsiumin ja fosforin lisäksi myös kaliumia ja typpeä pielelle.

    Emilia
    Emilia
    Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

    Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

    Viimeaikaiset kommentit