KotiTuholaistorjuntaRuokakoitorjunta: kuinka päästä eroon ärsyttävistä tuholaisista

Ruokakoitorjunta: kuinka päästä eroon ärsyttävistä tuholaisista

He eivät ole tervetulleita vieraita mihinkään keittiöön: ruokaperhot pureskelevat paperin ja muovin läpi päästäkseen tarvikkeihimme

Tämä ei vain kuulosta inhottavalta, vaan se on myös haitallista terveydelle.

Ruokaperhot eivät ole merkki huonosta hygieniasta. Itse asiassa ainakin kotitaloudet voivat tehdä asialle jotain, jos pienet tuholaiset pureskelevat heidän tarvikkeitaan. Kotitartunta tapahtuu harvoin avoimen ikkunan kautta, mutta useammin passiivisena syötteenä ruoan tai pakkausmateriaalien, kuten pahvilaatikoiden, kautta. jotka ovat jo munien tai toukkien saastuttamia. Valitettavasti tämä ei muuta ongelmaa: kun eläimet ovat hajallaan, niitä on vaikea ajaa pois.Ja että heidän perintönsä voi johtaa terveysongelmiin. Siksi on välttämätöntä torjua ruokaperhoja.

Kuinka tunnistaa mahdollinen tartunta

Vaikka ne ovat vain muutaman millimetrin kokoisia, ne ovat helposti havaittavissa ruskean värinsä vuoksi valkoisella pohjalla: Ruokaperhot ovat yöelämää ja lepäävät seinillä päiväsaikaan, mikä tarkoittaa, että tuholaiset voidaan havaita melko nopeasti.Naaraat voi lentää, mutta vain lyhyitä matkoja hedelmöityksen jälkeen.Vastaavasti kananmunille sopivaa paikkaa etsiessään ne yleensä ryömivät tai hyppäävät. Ja voit jo arvata, mitä koit hakevat: ruokasi, mieluiten jyvät ja jauhot, palkokasvit ja pähkinät, riisi ja siemenet, tee ja suklaa, kuivattu ja kuivattuja hedelmiä tai jopa eläinrehua. Kun he saapuvat määränpäähänsä, he eivät voi pysähtyä eivätkä edes pureskella paperin ja muovipussien läpi.Kun toukat kuoriutuvat, ne hyökkäävät tarvikkeisiisi ja saastuttavat ne.

Tunnistat tartunnan lankamaisesta verkosta, joka toimii kuin hieno hämähäkinverkko ja liimaa ruokaa yhteen.

Toisin kuin koit, toukat ovat aktiivisia päiväsaikaan, mutta niitä on vaikea tunnistaa valkoisilta seiniltä valkoisen värinsä vuoksi.Tämän seurauksena ne leviävät esteettömästi, jos tuholaisia ​​ei tunnisteta ajoissa. Tosiasia on, että naarasruokakoi voi munia jopa 500 munaa, joten lyhyessä ajassa talossasi on todellinen rutto.

Kuinka hallita ruokaperhoja

  1. Ennen kuin aloitat todellisen taistelun, sinun tulee heittää pois kaikki saastuttamat ruoat. Ei vain roskakoriin, vaan ihanteellisesti pakattuna ilmatiiviiseen pussiin, joka voidaan heittää roskakoriin, joka ei ole suoraan talossa.Seuraavassa vaiheessa on suositeltavaa säilyttää kaikki tarvikkeet tukevissa lasi-, muovi- tai keraamisissa astioissa, sillä ruokaperhot voivat valitettavasti purra myös ohuiden paperi- ja muovikalvojen läpi.
  2. Seuraavaksi sinun tulee imuroida kaikki kaapit ja hyllyt, joissa on säilytetty saastuneita ruokia. Tämä sisältää myös kaikki rakot ja kulmat, joissa toukat voivat piiloutua.Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, liittovaltion ympäristönsuojeluvirasto suosittelee pyyhkimään kaikki vahingoittuneet pinnat etikkavedellä.Lopuksi, koska koit rakastavat kosteutta, sinun tulee kuivata kaikki vaikeapääsyiset alueet hiustenkuivaajalla.Munat ja toukat eivät kestä korkeita lämpötiloja.
  3. Nyt on aika ryhtyä töihin: ruokaperhojen torjuntaan tarvitaan feromoniloukku. Nämä ovat pieniä pahviliuskoja, jotka on päällystetty liimakalvolla – ne sisältävät seksuaalista houkutin, joka houkuttelee parittelemaan haluavia uroksia.Kun tuholaiset ovat ansassa, ne imevät itsensä siihen.Jotta ruokaperhot eivät houkuttele ulkopuolelta, pidä ikkunat kiinni, kun feromoniloukku on aktiivinen.

Voit myös käyttää ansaa, jos epäilet ruokaperhoja selvittääksesi, ovatko tuholaiset saastuttaneet ruokaasi.

Luonnollinen vihollinen: lois-ampiaiset taistelevat koita vastaan

Jos et pidä feromoniloukuista, voit käyttää loisia ampiaisia ​​torjumaan biologisesti ruokaperhoja.Eläimet ovat niin pieniä, että niitä on lähes mahdoton nähdä paljaalla silmällä. Ne ovat kuitenkin erittäin hyödyllisiä keittiön tuholaistorjunnassa: kuoriutuessaan ampiaiset käyttävät koin munia munien omaan munaan. Tämä aiheuttaa toukat. kuolla – ja lois-ampiaiset katoavat jälleen, kun koinmunat ovat poissa.Tarkat ohjeet löytyvät pakkauksesta

Kuinka ehkäistä ruokakoit

Estä ruokaperhojen asettuminen keittiöösi, voit ryhtyä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin: Ostoksia tehdessäsi varmista, että pakatuissa elintarvikkeissa ei ole pieniä reikiä ja ne ovat suljettuja.Aseta tähän tarkoitukseen sopivat elintarvikkeet (kuten jauhot tai vilja pähkinät) tukeviin lasi- tai muoviastioihin.Pidä ruokakomero puhtaana, sillä jopa siellä makaavat jyvät voivat houkutella ruokaperhoja. Käytä karkotteita, ns. biosidisia aineita, joiden vaikuttavat aineet on suunniteltu karkottamaan tuholaisia.

Vinkki: Käytä koisuihketta, joka sisältää luonnollisia ainesosia, kuten eteerisiä öljyjä.

Kuinka vaarallisia ruokaperhot ovat?

Vaikka ruokaperhoset eivät itsessään ole ihmiselle vaarallisia, niiden verkot ja ulosteet ovat haitallisia terveydelle.Saastuneiden elintarvikkeiden nauttiminen voi laukaista allergioita sekä iho- ja maha-suolikanavan sairauksia. Tämän vuoksi on entistä tärkeämpää havaita ja torjua tuholaiset ajoissa. Puhumattakaan siitä, että niiden perintö on yksinkertaisesti inhottavaa.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit