KotiTuholaistorjuntaMiksi sinun pitäisi nyt olla erityisen varovainen kirppujen suhteen kotonasi

Miksi sinun pitäisi nyt olla erityisen varovainen kirppujen suhteen kotonasi

Kesä on vielä täydessä vauhdissa, ja monet ihmiset ovat jonkin aikaa poissa kotoa

Kun palaat, sinua saattaa odottaa odottamattomia vieraita: kirppuja.

Mitä kirput ovat?

Kirput ovat pieniä siivettömiä hyönteisiä, jotka syövät nisäkkäiden ja lintujen verta.Kahdeksan kuukautta kestävän elämänsä aikana kirppu munii jopa kaksituhatta munaa. Nämä munat voivat maata horroksessa jopa kaksi vuotta. Kirppuja esiintyy yleisimmin kodeissa, joissa asuu kissoja ja koiria.Siksi lemmikkieläinten hyvä hoito on erittäin tärkeää kirpputartuntojen ehkäisemiseksi

Miten lemmikkieläimet saavat kirpputartunnan?

Lemmikkieläimet voivat saada kirpputartunnan joutumalla kosketuksiin muiden tartunnan saaneiden eläinten kanssa, esimerkiksi koirapuistossa tai eläinsuojassa. Ulkona ulkoileva kissa voi saada kirppuja myös muista eläimistä, joiden kanssa se joutuu kosketuksiin

Miksi kirppuja on enemmän kesällä?

Kirput kehittyvät nopeammin kesällä lämmön vuoksi.Kun palaat, talossa olevat kirput tai vastakuoriutuneista poikasista peräisin olevat kirput ovat nälkäisiä.Ne hyppäävät sitten eläinten tai ihmisten kimppuun.

Myös kirppunpoikaset voivat joskus odottaa hiljaisuudessa kuukausia, kunnes ne saavat mekaanisen ärsykkeen.

Esimerkiksi liikunta kotona.Siinä vaiheessa ne tulevat ulos. Tämä selittää, miksi voit yhtäkkiä alkaa kärsiä kirppuista loman jälkeen.

Miten tunnistat kirput ja niiden puremat?

Kirpunpurema on kutiseva kuoppa, jonka keskellä on punainen piste.Ne sijaitsevat usein säärissä, nilkkojen ympärillä tai vyötärönauhan alla. Kirput pystyvät hyppäämään vain tiettyyn korkeuteen asti, joten ne purevat yleensä vartalon alaosiin.

Missä kirput elävät talossa?

Kirput elävät paikoissa, joissa lemmikkieläimet haluavat maata, kuten koreissa. Toukat ovat valonarkoja ja piiloutuvat näiden alueiden lähellä oleviin saumoihin ja halkeamiin. Vaikka ei olisi lemmikkejä, voit kärsiä kirppuista, kuten rotta- tai hiirikirpuista, jotka voivat purra myös ihmisiä. Nämä kirput saattavat etsiä uutta ravinnonlähdettä, kun niiden alkuperäistä isäntää ei enää ole, esimerkiksi rotan tai hiiren kuoltua. Kirput eivät selviä ihmisverestä, mutta ne eivät sitä itse tiedä. Siksi ne kokeilevat sitä ihmisiin.Jos kärsit rotta- tai hiirikirpuista, se voi tarkoittaa, että kotonasi on rottia tai hiiriä.

On tärkeää puuttua tähän ongelmaan, tai nämä kirput häiritsevät sinua jatkossakin.

Miten voit ehkäistä kirppuja?

Lemmikkieläinten kirppujen ehkäisemiseen on useita tapoja. Strategia: Käytä kirppusampoita, -suihkeita tai erityisiä sidoksia. Nykyään on myös olemassa pillereitä, jotka takaavat kirppujen kuoleman, kun ne syövät lemmikkieläimen.Ihmisille, joilla ei ole lemmikkieläimiä, on tärkeää, että lintujen pesät poistetaan ja puhdistetaan perusteellisesti vyöruusujen alta pesimäkauden jälkeen. Tämä johtuu siitä, että siellä saattaa olla lintukirppuja, jotka etsivät uutta isäntää, kun linnut lentävät pois.

Mitä tehdä, jos sinulla on kirppuja?

Pakastaminen ja pesu: Voit puhdistaa koiran tai kissan korin pesemällä sen 60 asteessa. Jos materiaali ei kestä 60 astetta, pakastaminen on hyvä vaihtoehto.Laita lemmikkisi kori pakastimeen viikoksi miinus 20 asteeseen. Esimerkiksi kirput kaikissa vaiheissa eivät selviä.

Imurointi : Imuroi säännöllisesti ja heitä imuripussi heti pois.Tämä auttaa poistamaan munat ja toukat.

Kemiallinen torjunta : Jos ongelma on todella vakava, voit käyttää ammattilaisen apua.

Ammattimaiset tuholaistorjujat saattavat käyttää tehokkaampia tuotteita, joten kysy neuvoa asiantuntijalta.

Emilia
Emilia
Kirjoitan intohimoisesti hääpuvuista ja niiden lumovoimasta. Minun tavoitteeni on auttaa jokaista morsianta löytämään unelmiensa puvun, joka heijastaa hänen ainutlaatuista tyyliään ja persoonaansa. Seuraa artikkelisarjaani saadaksesi vinkkejä, inspiraatiota ja uusimpia trendejä häämuodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Voitele hana kynttilällä.Et osta enää kemikaaleja

Kylpyhuonehanojen pitäminen puhtaina ja kiiltävinä on jokapäiväinen haaste monille ihmisille.Vaikka puhdistamme pinnat säännöllisesti, niille alkaa jonkin ajan kuluttua ilmestyä rumia tahroja vedestä ja...

Viimeaikaiset kommentit